Betrokkenheid

Wonen is investeren in uw toekomst. Wonen is het vermeerderen van je sociale waarde. Het versterken van de gemeenschap. Kunnen omgaan met anderen.

Zelfverzekerdheid, toekomst, actief zijn, ondernemend; kenmerken die je verder helpen, en een stevige buurt maken. Door actief om te gaan met je buren en buurt maak je een sterkere buurt, en een sterker individu.

Aanpak

Waterbuffer

Een waterbuffer is behalve nuttig om water langzaam terug te laten lopen in de natuur, ook een mogelijkheid voor kinderen om een speelplaats in te richten. Er zal af en toe water staan, zodat drijvende objecten opeens ontstaan. In periode van droogte hebben de speelobjecten een andere functie.

Kruidentuin

Een kruidentuin of een smulbos: zoek met een lokale groen ondernemer naar een waardevolle inrichting van bijvoorbeeld een middenberm. Spreek een termijn af, en haak als buurt aan bij de werkzaamheden. Gedeelde opbrengsten van kruiden en fruit maken het nog aantrekkelijker.

Vrijheid

Maak ruimte voor vrijheid om te ondernemen in je wijk, straat of een gedeelde voortuin. Veelal zul je horen: dat wordt een zooitje, maar in samen werking met een buurtregisseur zijn er kaders te maken. En bovendien, het is het ‘zooitje’ van die buurt. Dit is wat zij, de bewoners willen.

Meubilair

De inrichting van je buurt en straat hoeft niet iets te zijn wat door de gemeente wordt opgelegd. Door bewoners de inrichting in handen te geven, kiezen zij wat passend is en hebben zij ook eigenaarschap over de buurt.

Ontmoeting

Ieder thuis is verbonden met haar omgeving.

Betrokkenheid

Wonen is het versterken van je gemeenschap.

Verbinding

Architectuur is een stelsel van verbindingen en communicatie.

Traditie

Een wijk, buurt of huis moet passen binnen de historie van het gebied.